CTSP EST JET JAT PET JDM JVT MQ Jobs Syllabus MCQs

CTSP EST JET JAT PET JDM JVT MQ Jobs Syllabus MCQs Education Department Balochistan Teachers Jobs 2019 Through Career Testing Services Pak...

Friday, January 31, 2014

NTS Sample Paper of CT General Teacher Test

NTS Sample Paper of CT General Teacher Test

ENGLISH
Complete the sentences by choosing the most appropriate option, from the given lettered choices (A to D) below each.
1.    The teacher advised Saleem to give ______ bad company.
A.       away
B.       up
C.        in
D.       off

Choose the lettered word or phrase that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters.
2.    SHORTAGE:
A.       excess
B.       enlargement
C.        snatch
D.       recall

Choose the word most similar in meaning to the capitalized ones.
3.    HOPELESSNESS
A.       opinion
B.       saw
C.        depression
D.       puzzle

Questions 4-5 are based on the following passage.
A middle ear infection (otitis media) usually starts when a cold causes the Eustachian tube between the ear and throat to swell and close. When the tube closes, fluid seeps into the ear and bacteria start to grow. As the body fights the infection, pressure builds up, causing pain. Young children get more ear infections than adults because they get more colds, and their Eustachian tubes are more easily blocked.
Symptoms of a bacterial ear infection include earache, dizziness, ringing or fullness in the ears, hearing loss, fever, headache, and runny nose. Children who cannot yet talk may tug on the ear as a sign of pain.
Antibiotic treatment stops bacterial growth, relieving pressure and pain. Left untreated, the pressure can cause the eardrum to rupture. A single eardrum rupture usually does not have long-term consequences. However, repeated ruptures may cause hearing loss.

4.    What does the passage mainly discuss?
A.       The body's response to bacterial infection
B.       The symptoms of middle ear infections
C.        Why young children get more ear infections
D.       The causes and effects of middle ear infections
5.    All of the following are correct according to the passage except:
A.       Swelling of Eustachian tube present between the ear and throat causes otitis media
B.       Antibiotic treatment stops bacterial growth, relieving pressure and pain
C.        repeated ruptures of eardrum do not affect the hearing
D.       As the body fights the infection, pressure builds up, causing pain

PEDAGOGY
6.    The aim of education should be
A.       to develop vocational skills in the students
B.       to prepare students for practical life
C.        to develop social awareness in the students
D.       to prepare students for examination
E.        to prepare students for traveling

7.    The essential element of the syllabus for the children remained out of school should have

A.       Literacy competencies
B.       Vocational competencies
C.        Numerical competencies
D.       None of the above

PAK STUDIES / ISLAMIAT
8.    Sir Syed Ahmad Khan _______ the Two Nation Theory

A.      presented
B.      revived
C.      opposed
D.      supported
9.    When did Pakistan become member of UNO?
A.      Sep. 30, 1948
B.      June 30 1947
C.      Sep. 30, 1947
D.      Oct. 24, 1950
10.Event of Miraj  took place on:
A.      27th Ramzan
B.      12 Rabial Awal
C.      27th Rajab
D.      10 Shawal
11.Najashi was the King of:
A.      Egypt
B.      Ethopia
C.      Sudan
D.      Jordan

GENERAL KNOWLEDGE
12.Faisalabad is associated with the industry of:
A.       Textiles
B.       Steel
C.        Woodwork
D.       Rice

13.The capital of Malaysia is:
A.       Jakarta
B.       Sydney
C.        Bishkek
D.       Kuala Lumpur

BASIC IT

14._________ is the keyboard short cut for pasting text.

A.       Ctrl + R
B.       Ctrl + B
C.        Ctrl + V
D.       Ctrl + G
E.        Alt + T

15.The tangible part of computer system is:

A.       Input data
B.       Hardware
C.       Output data
D.       Software
E.        Coding

Answers
1B
2A
3C
4D
5C
6B
7B
8B
9C
10C
11B
12A
13D
14C
15B

7 comments:

  1. Slam Sir,
    I recently apply for the post of CT , please send me past papers and require your guidance and help.

    Best Regards
    Wali-ur-Rehman
    District Karak
    Cell No.0334-8310230
    Email Address: waliurrehman78@gmail.com

    ReplyDelete
  2. salam
    can any one send me for the post of ct any test materiel.
    my email is bashir9011@gmail.com

    ReplyDelete
  3. Plz send me all ct past papers l am applying now for ct

    ReplyDelete
  4. Asslamualikum dear any one can send me ct teacher past papers and mcqs

    ReplyDelete
  5. Plzss send me CT teacher past papers

    ReplyDelete
  6. please agr kisi ne koi teacher test dia ho tho wo materials muje send kare.please zaror send kare........
    my watsapp number =03068562489
    email=zohibkhan547@gmail.com

    ReplyDelete
  7. Please send me anyone past PST, CT, SST papers. munibahmadbiotech786@gmail.com

    ReplyDelete

Related Posts