FTS SST CT PET TT DM Qari PST Jobs 2019 KPK Syllabus MCQs

FTS SST CT PET TT DM Qari PST Jobs 2019 KPK Syllabus MCQs

Thursday, December 21, 2017

GRE Sentence Completion Analogies Comprehension Antonyms Analytical Logical Reasoning Multiple Choice Practice Sample Questions

GRE Sentence Completion Analogies Comprehension Antonyms Analytical  Logical Reasoning Multiple Choice Practice Sample Questions
 
Sentence Completions


1.Your credit cards however will be closed during the program so it will be -- -- -- you can get new loans.

    Similarly
    Likely
    Probably
    Unlikely
    Doubtful

Ans :D

2.Some drugs are -- -- -- to children, and such medicines should be kept locked up.

    Useful
    Harmful
    Helpful
    Valuable
    Profitable

Ans :B

3.The author wants to -- -- -- those machines have the -- -- -- attraction for the young and the old alike

    Show – Huge
    Explain – Big
    Prove – Great
    Establish – Vast
    Found – Immense

Ans :C

Analogies


4.Money: Misappropriation

    Writing: Plagiarism
    Gold: Theft
    Confidence: Deception
    Germ: Diseases

Ans : A

5.Posthumous: Death

    Hasty: Post
    Natal: Birth
    Romantic: Love
    Prandial: Dinner

Ans : A

6.Earth: Planet

    May: Month
    Asia: Continent
    Sunday: Week
    Moon: Satellite

Ans : C


7.Reading Comprehension

Read the following comprehension and answer the following question.

A leading Indian manufacturer in a current article one ways to reinforce India’s economy has drained notice to the tribulations of price rises and industrial illness among other things. One of the major reasons for industrial illness in our country has been the truth that the business and manufacturing managers, have not been able to look further than the instantaneous future. They have been too anxious with their effort to report positive results for the recent year, higher income and larger payment to the share holders. The preparation horizon has barely over exceeded five years. Savings have been insufficient for new plants and towards diversification and development, transformation and benefit creation has badly lagged behind.

In business, development is required for endurance; one has to develop if one does not desire to be wiped out. This is mainly right today with liberalization of importation and increasing antagonism. Moreover, growth and higher competence create service and higher service creates better markets both for manufacturing and consumers goods. It was Henry ford who brought home the requirement for the formation of a better and a steadier middle class that is a better number of people who can have enough money more and more of goods and services. Even after forty years of sovereignty our manufacturers have not been able to shack the petty shopkeeper’s state of mind and our highly knowledgeable management has tagged along joyfully and without worry.

        According to the comprehension, development and rising production lead to
            Unequal superfluous of supplies
            Service and thus offer an opening to manufacturing and purchaser products
            Support to sell to other countries of surplus customer goods
            Obligation of constraint on importation
            None of the above

Ans : B

        Why did Henry Ford pressurize the requirements for a steadier middle class?
            Middle class people are generally service tilting
            People in that class can have enough money to buy more and more luxurious goods
            Middle class people are most wobbly
            Middle class people do not have shopkeeper state of mind
            None of the above

Ans : B

        The planning horizon has barely ever exceeded five years implies
            Planning should take care of all likely ups and downs in the next five-year time
            Planning must not be for a time of less than five years
            Five year period is too short for successful implementation of plans
            The planning procedure is very time consuming
            The planners are not prone to think of upcoming

Ans : C

        In order to develop the situation of Indian industries, the entrepreneur should do all of the following apart from
            Giving up the narrow state of mind which very small shopkeepers usually have
            Adopting policies for diversification and transformation
            Cheering antagonism from industrialists with in the country and from overseas
            Resorting to long term planning for industrial development and growth in varied fields
            Determined to make long term profits

Ans : E

        Which of the following shortcoming of Indian manufacturer has been pointed by the author of the comprehension?
            They are less worried for expense of payments to shareholders
            They spend irrational high sum on diversification and development
            They are unwilling to preserve the storekeeper state of mind
            They are more worried for instant net growth than for development activities
            None of the above

Ans : D

Antonyms


8.BANAL

    disposed
    realistic
    elaborate
    compulsory
    impressive

Ans : C

9.GERMINAL

    clean
    planned
    fully urbanized
    primitive
    exempt

Ans : D

10.DISPERSE

    description for
    gather up
    affects to
    focus on
    take separately

Ans : B



11.Aanlytical


Analytical Reasoning


Question 11 to 15: In each of the following questions, five groups of letters have been given, out of which four are alike in some way and one is different. Choose the odd one out.

Question 15

(a) Reap

(b) Rare

(c) Tore

(d) Tear

(e) Pear

Answer: Tore

Clarification: All the other groups have the letters “E, A, R”


Logical Reasoning


· During the past year, Joseph saw more movies than Sandy

· Sandy saw fewer movies than David

· David saw more movies than Joseph

If the first two sentences are true, the third sentence is

(a) True

(b) False

(c) Uncertain

(d) None of the above

Answer: (c)

Clarification: Because the first two sentences are true, both Joseph and David saw more movies than Sandy. Though, it is uncertain as to whether David saw more movies than Joseph.


    Math (Quantitative)
    Quantitative Comparisons
    Standard Multiple-choice
    Data Interpretation

Column A: 452 + 252
Column B: (45 + 25) 2

    The quantity in column 1 is greater
    The quantity in column 2 is greater
    The two quantities are equal
    The relationship cannot be determined from the information given below

Ans : b


·  Column A: 37 * 43
Column B: 30 * 53

    The quantity in column 1 is greater
    The quantity in column 2 is greater
    The two quantities are equal
    The relationship cannot be determined from the information given below

Ans : a



What part of the cost of project is not obtained for Mitsubishi after 15 months of sales of the Lancer?

    50%
    42%
    32%
    29%
    None of the above

Answer : E

·  Kinetic small car will be able to cover what percent of the cost of project after a complete year?

    13.33%
    28.50%
    12.52%
    9.6%
    None of the above

Answer : A

No comments:

Post a Comment

Related Posts