MEPCO Jobs NTS ALM Junior Engineer Test Syllabus

MEPCO Jobs NTS ALM Junior Engineer Test Syllabus MEPCO Test Syllabus Test Criteria Pattern Paper Distribution for Assistant Lineman and...

Wednesday, January 25, 2012

MCQs ON CONSTITUTION OF USA


1. The American Declaration of Independence was issued in:

a) 1772
b) 1781
c) 1776
d) 1787
e) None of the above

2. The number of Presidents who have served for more than 8 years:

a) None
b) 1
c) 2
d) 3
e) None of the above

3. The Vice-President of USA is elected for the term of:

a) 4 years
b) 5 years
c) 6 years
d) 2 years
e) None of the above

4. The US Senate comprises of:

a) 98 members
b) 100 members
c) 120 members
d) 102 members
e) None of the above

5. Gerald Ford was US President by the constitution doctrine of:

a) Appointment
b) Election
c) Succession
d) Heredity
e) Non of the above

6. The month and date on which declaration of independence was issued was:

a) 4th of July
b) 5th of March
c) 6th of April
d) 14th of August
e) None of the above

7. The Article of Confederation was adopted on:

a) 1st March, 1781
b) 2nd April, 1981
c) 8th July, 1788
d) 4th July, 1941
e) None of the above

8. Article of confederation was Law over total:

a) 13 States
b) 50 States
c) 51 states
d) 40 States
e) None of the above

9. The New Constitution of USA came into effect in:

a) 1777
b) 1778
c) 1779
d) 1973
e) 1787
f) 1789
g) None of the above

10. The new Constitution was ratified in:

a) 1777
b) 1778
c) 1779
d) 1973
e) 1787
f) 1789
g) None of the above

11. Total membership of House of Representative is:

a) 435
b) 440
c) 310
d) 100
e) None of the above

12. The upper house is elected for the term of:

a) 2 years
b) 4 years
c) 6 years
d) 8 years
e) None of the above

13. The lower House is elected for the term of:

a) 2 years
b) 4 years
c) 6 years
d) 8 years
e) None of the above

14. The upper House of US Congress is called:

a) Senate
b) House of Representatives
c) House of Lords
d) House of Commons
e) None of the above

15. The Lower House of the US Congress is called:

a) Senate
b) House of Representatives
c) House of Lords
d) House of Commons
e) None of the above

16. The first 10 amendments are known as:

a) Bill of Senatorial Courtesy
b) Bill of Executive
c) Bill of Legislature
d) Bill of Rights
e) None of the above

17. The Central Legislature of US is known as:

a) The Parliment
b) The Union
c) The meeting
d) The Congress
e) None of the above

18. The US at the moment is federation consisting of:

a) 13 States
b) 45 States
c) 51 States
d) 50 States
e) None of the above

19. The US was initialy formed by:

a) 10 States
b) 11 States
c) 15 States
d) 13 States
e) None of the above

20. The American revolution began in:

a) 1776
b) 1778
c) 1765
d) 1739
e) None of the above

 1. c
2. b
3. a
4. b
5. c
6. a
7. e
8. a
9. f
10. e
11. a
12. c
13. a
14. a
15. b
16. d
17. d
18. d
19. d
20. a

No comments:

Post a Comment